24 juni 2020
17:50

MULLSJÖ IF

Referat: IK VISTA - MULLSJÖ IF

Finns en viss risk att undertecknad missat viktiga detaljer i den här matchrapporten. Möjligtvis påverkade värmen minnet något. Hör gärna av er om det är några uppenbara faktafel. Hursomhelst så var det ett för dagen helt vindstilla Vistavellen som tog emot oss och kvicksilvret räckte ända upp till 30-strecket. Vädret tillät också hinkar med vatten vid sidlinjen, som förutom att vara en smärre distraktion också hjälpte till att svalka. Mycket uppskattat, i alla fall hos spelarna. De långväga gästerna hade tagit sig hela vägen från Mullsjö och spelade i sina sedvanliga gula tröjor. Tyvärr hade domaren prickat in samma färg på sin tröja, men till andra halvlekvar den bytt.

1:a halvlek
De första minutrarna rullar IK Vista bollen riktigt fint inom laget vilket också mynnar ut i att Jonathan kan dra ifrån sin försvarare och placera in 1-0 redan under första bytet. De rödklädda fortsätter att försöka spela bollen men tappar tyvärr bollen i lite svåra lägen och det utnyttjar Mullsjö till fullo. Med ett väldigt rakt anfallsspel och distinkta avslut lyckas de gör inte mindre än 3 mål innan halvleken är över. Trots att kraftigt övertag i bollinnehav för hemmalaget går alltså gästerna till pausvila med 1-3.

2:a halvlek
Drygt fyra minuter in i andra halvlek utökar Mullsjö sin ledning till 1-4. I den här halvleken lyckas Zander Nöjd att göra sitt första mål, i sin blott andra match, med en stenhård tåpaj rakt upp i krysset! Vi får också se två mål till från Jonathans hårt knutna vänstersko, varav ett var ett snyggt frisparksmål. Mullsjö hinner däremellan att få in en boll till och ställningen inför sista halvlek är 4-5.

3:e halvlek
Inför sista halvleken poängterar Vista-ledarna vikten av att ligga nära sin motståndare i defensiven vilket också spelarna tog till sig av. Sista halvleken blir en mer tillknäppt historia där Vista först kvitterar genom ett fint anfall och välriktat avslut från Pelle. Mullsjö tar sedan åter ledningen men Jonathan skipar rättvisa när han gör sitt andra frisparksmål för kvällen till slutresultatet 6-6.

Sammanfattning
En trevlig avslutning på vårsäsonen med ett oavgjort resultat, även om det satt långt inne. Två lag som spelar helt olika där IK Vista försöker att rulla boll och vinna mark genom bollinnehav och Mullsjö spelar med ett rakt spel och snabba omställningar. Det här kanske är den matchen med stabilast nivå över hela matchen och sammanfattningsvis en helt okej insats som kunde slutat hursomhelst, men oavgjort får nog ses som ganska rättvist trots allt.